Cisco: 4G krijgt groter belang als IoT-netwerkinfrastructuur

  • Deel dit artikel:

iotIn 2020 zullen er wereldwijd 3,1 miljard machine-to-machine connecties (ook bekend als Internet of Things) zijn, waarbij 34 procent van dat dataverkeer via 4G-netwerken zal lopen. Dat voorspelt ICT-concern Cisco in zijn jaarlijkse ‘Visual Networking Index’-rapport.

In 2015 waren 3G-netwerken met een aandeel van 46 procent nog het meest in trek als het ging om Internet of Things-verbindingen. 2G-netwerken volgden met een aandeel van 40 procent en 4G-infrastructuur was hekkensluiter met slechts 10 procent. Dat gaat echter in de komende vier jaar flink veranderen, aldus Cisco: in 2020 zal 34 procent van het IoT-dataverkeer via 4G-netwerken worden afgehandeld, terwijl 3G en 2G goed zijn voor respectievelijk 26 procent en 12 procent.

Cisco ziet in zijn Visual Networking Index ook een belangrijke rol weggelegd voor de zogenoemde ‘Low Power Long Range’-netwerkinfrastructuur (LoRa), een technologie die specifiek bedoeld is voor The Internet of Things-connecties. Het ICT-concern verwacht dat in 2020 28 procent van het IoT-dataverkeer via LoRa-netwerken zal gaan. Het aantal met LoRa-technologie uitgeruste apparaten moet in dat jaar wereldwijd op 859 miljoen stuks uit gaan komen. In 2015 waren er dat nog 21,6 miljoen.

De Visual Networking Index is gratis te downloaden: https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/service-provider/visual-networking-index-vni/index.html

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'BTG inspireert en innoveert'