54 procent gebruikt wekelijks vaste telefoon

  • Deel dit artikel:

De daling in het gebruik van de vaste telefoon is aan het afvlakken. 22 procent van de Nederlanders gebruikte eind 2017 de vaste lijn nog dagelijks, tegen een kwart van de bevolking een jaar eerder. Opvallend is verder is het aantal mensen dat aangeeft geen actieve beller te zijn, significant gestegen: van 15 procent in 2016 naar 20 procent in 2017. Vergeleken met voorgaande jaren is dit de grootste stijging.

 

54 procent van de Nederlanders belt nog minimaal een keer per week, en 22 procent belt nog dagelijks via de vaste lijn. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Telecompaper Consumer Insights panel. Het aantal vaste lijnen daalde in het derde kwartaal van 2017 met één procent en kwam uit op 6,16 miljoen. In periode 2012-2015 was er een opleving door de sterk toenemende populariteit van multiplay-pakketten. Sinds eind 2015 is het aantal vaste lijnen opnieuw gaan dalen. Dat gaat echter gestaag.

Zo gebruikte eind 2012 nog 80 procent van de Nederlanders minimaal één keer per week de vaste lijn. De helft van deze groep deed dat zelfs nog dagelijks. Sindsdien is het wekelijks gebruik aan het afnemen. De grootste daling vond het afgelopen jaar plaats met een afname van 8 procentpunt.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'BTG inspireert en innoveert'