Microsoft steekt 5 miljard dollar in Internet of Things

  • Deel dit artikel:

De komende jaren gaat Microsoft 5 miljard dollar steken in de ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things. Dat laat Julia White, Corporate Vice President van Microsoft, weten in een blog op hun website.

Het softwarebedrijf is al langer bezig met IoT, volgens henzelf al voordat men de term IoT gebruikt. De reden van de investering is als volgt: “Ons doel is om iedere klant de mogelijkheid te geven om zijn bedrijf te transformeren aan de hand van connected solutions.”

Waar gaat het geld precies naartoe? In de blog vertelt White dat Microsoft zich gaat richten op hun technologieplatform en ondersteunende programma’s. Hieronder vallen onder meer de beveiliging, het ontwikkelen van intelligente diensten en investeringen om het partnerecosysteem te doen groeien. Er komt de komende jaren veel nieuws vanuit Microsoft leert de blog ons.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'BTG inspireert en innoveert'