Vodafone opent 5G testlab in Düsseldorf

  • Deel dit artikel:

Vodafone Duitsland heeft een 5G Testing Area geopend in Düsseldorf. Deze heeft als doel te onderzoeken of toekomstige devices (smarthphones, tablets en IoT-sensors) compatible zijn met het 5G netwerk van de provider.

Het gaat om een zeer zwaar beveiligde ruimte van ongeveer twintig vierkante meter, uiteraard met een actief 5G-netwerk. De operator gaat het lab ook inzetten voor de ontwikkeling van andere 5G innovaties met partners uit de industrie, wetenschap en politiek.

Niet alleen Vodafone (samen met partner Ericsson) begint met het testen van 5G, ook Deutsche Telekom heeft begin deze maand een testnetwerk opgezet. Dit deed men in de Duitse hoofdstad Berlijn. Hier zijn in een deel van de stad antennes geplaatst. Ook O2, met als thuisbasis München, is hard bezig met 5G-testen. Voor het EK voetbal in 2020, waarbij München een van de speelsteden is, wil O2 zorgen dat het een 5G-stad is.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Unlocking the power of networks'