Felicitaties voor top-werkgevers

  • Deel dit artikel:

BTG-voorzitter Eric Reij feliciteert de organisaties die in de top-10 staan van meest populaire werkgevers voor ict-ers. Maar liefst acht van de tien zijn lid van BTG.  De lijst wordt samengesteld door onderzoeksbureau Enigma in opdracht van ICT-vakblad Computable.

Elk jaar publiceert het onderzoek twee top-tienen, een voor ict-werkgevers en een voor niet-ict organisaties met een eigen ict-afdeling. In deze laatste categorie prijkt het Martini Ziekenhuis bovenaan, gevolgd door Alliander, Schiphol, Prorail en Groene Hart Ziekenhuis. Op de plaatsen 5 tot en met 10 vinden we vervolgens Wageningen UR, Rijkswaterstaat, NS, Randstad en Kadaster. “BTG is trots dat acht van de bedrijven uit deze top 10 lid zijn van onze branchevereniging”, zegt Eric Reij.

Ict’ers die werkzaam zijn bij eindgebruikers zijn het meest betrokken bij hun werkgever. Dit onderdeel wordt namelijk met een 7,96 gewaardeerd. Ook zijn ict’ers te spreken over de werkzaamheden die ze verrichten en de verantwoordelijkheden die ze krijgen. Dit onderdeel krijgt namelijk een 7,91. Na de doorgroei- en carrièremogelijkheden zijn ict’ers ook niet zo te spreken over hun salaris en de groei die zij hierin kunnen realiseren. Dit onderdeel krijgt namelijk een 7,03 gemiddeld.

Ict’ers werkzaam voor een niet-ict-organisatie zijn het minst tevreden over de doorgroei- en carrièremogelijkheden bij hun werkgever. Uit het blijkt namelijk dat deze groep ict’ers dit onderdeel waardeert met een 6,81. Het enige onderdeel dat onder een zeven scoort.

 

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'BTG inspireert en innoveert'