Huawei verslaat Apple in wereldwijde smartphoneverkoop

  • Deel dit artikel:

De verkoopcijfers van Huawei zijn in het tweede kwartaal van 2018 met 38,6 procent gestegen. Daarmee heeft het bedrijf de tweede positie van Apple veroverd op de lijst van smartphone-vendoren.

Samsung blijft nummer één in de wereldwijde smartphoneverkoop, ondanks een afname van 12,7 procent in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit het rapport van onderzoeksbureau Gartner. De algehele wereldwijde verkoop van smartphones groeide twee procent in het tweede kwartaal van 2018. De prestatie van Apple is minimaal in het tweede kwartaal van 2018 (0,9 procent gestegen). “Dat komt doordat de vraag naar de iPhone X sneller is gedaald dan wanneer andere nieuwe modellen van Apple zijn geïntroduceerd”, zegt Anshul Gupta, onderzoeker bij Gartner.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Unlocking the power of networks'