Petra Claessen in bestuur iPoort

  • Deel dit artikel:

Directeur BTG Petra Claessen is benoemd tot bestuurslid van de vereniging iPoort. Deze organisatie is onderdeel van Nieuwspoort, het internationale perscentrum van de Tweede Kamer. 

Binnen Nieuwspoort zijn een aantal ‘themapoortenʼ opgericht om bij te dragen aan het verbeteren van communicatie tussen de politiek, overheid, bedrijfsleven en burgers op deze terreinen. Bij iPoort staat communicatie over ICT en maatschappelijke toepassingen centraal.

IPoort is een toonaangevende stichting binnen Nieuwspoort en biedt BTG  een extra mogelijkheid de zichtbaarheid in politiek Den Haag en bij de diverse ministeries, waaronder EKZ, te vergroten. “Ik ben erg verguld dat ik in het bestuur van iPoort mag plaatsnemen en van daaruit het belang van BTG verder kan dienen”, stelt Petra Claessen. “We zijn van plan om in 2019 samen diverse kennissessies en een groot event neer te gaan zetten.”

Voorzitter van iPoort, Frits Bussemaker, is blij met de inbreng van Claessen en van de BTG. “De dialoog die we tussen ICT, politiek, en media willen versterken, is gebaat met de rol van een organisatie als BTG, die naast leveranciers ook een belangrijke groep stakeholders met haar eindgebruikers inbrengt, en dit nu ook met politiek en media verbindt. Ik zie er ook naar uit om in co-creatie samen de uitwisseling van kennis en informatie rondom ICT in dit speelveld te versterken.”

 

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Unlocking the power of networks'