Overname van Tele2 door T-Mobile; Brussel is akkoord

  • Deel dit artikel:

Brussel keurt de overname van Tele2 door T-Mobile in Nederland goed, zonder aanvullende eisen. Daarmee telt Nederland straks nog drie mobiele netwerken.

In veel gevallen eist Brussel dat bedrijven die willen fuseren onderdelen afstoten, maar daar zou nu dus geen sprake van zijn. Reuters melde het nieuws dinsdag vanuit anonieme bronnen, de Europese Commissie komt naar verwachting vrijdag met het officiële nieuws naar buiten.

T-Mobile en Tele2 maakten vorig jaar december bekend samen verder te gaan. Idee is om zo een betere te kunnen concurreren met KPN en VodafoneZiggo. Laatstgenoemden bezitten  zowel een vast als een mobiel en  kunnen daardoor ze voordelige bundels aanbieden van internet, televisie, vaste en mobiele telefonie.

T-Mobile en Tele2 zijn aanzienlijk kleiner en hebben met name een mobiel netwerk. Tele2 heeft nog een klein glasvezelnetwerk. Dat biedt straks een goede basis voor het uitrollen van een 5G-netwerk.

De Europese Commissie startte begin dit jaar een diepgaand onderzoek naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie zou overblijven na de deal tussen de nummer drie en vier op de Nederlandse telecommarkt. Dit zou kunnen leiden tot hogere prijzen, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder eigen netwerk, was de gedachte.

Søren Abildgaard, ceo van T-Mobile Nederland, reageert in het AD verheugd op de toestemming. "Het is fantastisch dat de EC de specifieke kenmerken van deze fusie heeft erkend en ons daarom onvoorwaardelijke goedkeuring heeft gegeven. Dit de beste uitkomst is voor de Nederlandse consument en het bedrijfsleven."

 

 

 

 

 

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'BTG inspireert en innoveert'