Dimension Data introduceert next-generation managed services

  • Deel dit artikel:

Dimension Data introduceert zijn next-generation managed services om klanten te helpen bij het vereenvoudigen van het beheer en de werking van hun technologie.

Het managed-services-platform van Dimension Data biedt nu near-realtime inzicht en rapportages. Momenteel beheert het meer dan negenduizend IP-netwerken en ondersteunt het meer dan dertien miljoen gebruikers over de hele wereld. Doordat het inspeelt op de groeiende klantbehoeften, biedt het platform IT- en operationele teams de ruimte om zich te concentreren op meer strategische taken met toegevoegde waarde, zoals het verbeteren van de klantervaring, het besparen van kosten en het onderzoeken van opkomende technologieën.
Met het nieuwe platform combineert de leverancier zijn cross-technologische portfolio van managed services en levert zo zijn diensten via één schaalbaar en beveiligd platform. Hiermee bouwt Dimension Data voort op zijn expertise op het gebied van het beheren en integreren van multi-vendor-oplossingen.

Christian Saldias, IT-manager bij ALMA, maakt gebruik van de managed services van Dimension Data. ‘We kozen voor Dimension Data omdat onze corebusiness niet IT is, maar het produceren van wetenschappelijke data. Ons IT-team is klein en we hebben ondersteuning nodig van een bedrijf dat weet wat het doet. Dimension Data heeft alle expertise in huis die bij ons ontbreekt, en die wij ook niet nodig hebben.’

IT-teams zetten in op complexe IT-omgevingen om aan de veranderende behoeften van de digitale wereld en consumenten te voldoen. Dit zijn vaak verschillende multi-vendor-omgevingen met public-, private- en hybrid-cloudaspecten, die allemaal constant moeten worden onderhouden en beheerd.
Deze taken komen veelal bij onderbezette IT-teams terecht, die ook nog eens een gebrek aan middelen hebben, wat de digitale transformatie van IT-processen en -middelen belemmert, stelt Dimension Data .Het roept ook zorgen op over security, omdat bedrijven bang zijn dat ze niet de juiste vaardigheden en resources in huis hebben om zichzelf te verdedigen tegen bedreigingen.

 

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Unlocking the power of networks'