Zorgleverancier Nexus brengt epd naar Oracle-cloud

  • Deel dit artikel:

Nexus Nederland, leverancier van een elektronisch patiëntendossier, brengt zijn software naar de Oracle-cloud. Dit vormt voor het bedrijf uit Nieuwegein naar eigen zeggen het startschot voor het aanbieden van clouddiensten in de GGZ-markt.

Nexus is een leverancier van epd- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. De  eerste migratie betreft software voor GGZ-instellingen. Gefaseerd worden alle oplossingen binnen deze sector beschikbaar gemaakt in de cloud.

Door het beschikbaar maken van clouddiensten via  Oracle wil Nexus naar eigen zeggen de veiligheid en betrouwbaarheid van zijn oplossingen garanderen. ‘Door veilig meerdere facetten van een oplossing op een enkel stukje hardware te hosten, is Nexus in staat om de kosten van de oplossing te verlagen.'

Financieel directeur Fred Hiddinga geeft aan dat Nexus volop voor een abonnementsmodel gaat. ‘Naast ontzorging en besparing op zaken als beheer en support, rekent men enkel af voor het daadwerkelijk gebruik. Dit betekent voor klanten een eind aan prijzige hardware en het voorfinancieren van overcapaciteit.’

 

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Toekomstperspectief door verbinding, groei, verbreding en verdieping'