Skype maakt videocalls tot 50 gebruikers mogelijk

  • Deel dit artikel:

Skype laat nu groepsgesprekken, via video of audio, toe met maximaal vijftig mensen. De nieuwe versie van de berichten- en communicatie-app verdubbelt daarmee het aantal deelnemers voor een beeldgesprek.

Hiermee verdubbelt de berichtendienst de hoeveelheid mensen die aan een groepsgesprek kunnen deelnemen. Tot voor kort lag de limiet nog op 25. Het gaat om een nieuwe functie in de recentste versie van Skype.

Die vijftig gebruikers duiken op in bolletjes bovenaan het scherm, en de gebruiker kan zelf kiezen wiens gezicht groter in beeld komt.

Skype heeft ook het geluid veranderd waarmee je voor het gesprek wordt uitgenodigd. Dat is niet langer het klassieke tringgeluid, maar een iets minder vervelende notificatie, met een korte ping.

De functies werden al in maart uitgetest bij specifieke gebruikers, maar worden nu uitgerold over de verschillende platformen waar Skype te gebruiken is. Eerder dit jaar werd de koppeling met OneDrive gerealiseerd en de mogelijkheid om de achtergrond te blurren, waardoor de focus op jouw komt te liggen en niet op de omgeving en achtergrond.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Unlocking the power of networks'