Joost Farwerck nieuwe CEO KPN

  • Deel dit artikel:

KPN benoemt Joost Farwerck als nieuwe CEO. Chris Figee volgt De Jager op als CFO, aangezien deze heeft aangegeven KPN op 1 maart 2020  te verlaten. 

Farwerck wordt naast CEO ook voorzitter van de Raad van Bestuur, waar hij sinds 2013 al deel van uitmaakt. Farwerck is sinds 2014 chief operating officer (COO) en sinds kort interim CEO. Hij wordt op 1 december definitief CEO. Zijn contract bij KPN is met vier jaar verlengd. Farwerck (1965) kwam na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam in 1993 in dienst van KPN.

Huidig KPN-CEO Maximo Ibarra maakte afgelopen juni zijn ontslag bekend.

Chris Figee wordt op 1 februari 2020 de CFO van KPN en neemt de taken over van Jan Kees de Jager. Figee, in 1972 geboren, was sinds het voorjaar van 2014 CFO bij a.s.r.. Daarvoor werkte hij vijf jaar in kaderfuncties bij Achmea. Figee begon zijn loopbaan bij Aegon. In 1999 stapte hij over naar McKinsey in Dubai, waar hij tien jaar lang partner was.

Laat uw reactie achter

U moet ingelogd zijn om een post te plaatsen.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'BTG inspireert en innoveert'