WiFi 6E met ondersteuning 6 GHz aangekondigd

  • Deel dit artikel:

De Wi-Fi Alliance heeft de standaard WiFi 6E aangekondigd op zijn website. Deze standaard is een uitbreiding van de huidige specificaties van WiFi 6. Met 6E wordt ondersteuning van verbindingen op 6 GHz mogelijk. De gewone 6-specificatie is bruikbaar op de frequenties 2,4 GHz en 5 GHz doen.

De aanduiding WiFi 6E wordt gebruikt voor apparaten die ook verbindingen kunnen maken op 6 GHz. Sommige apparaten die ondersteuning hebben voor WiFi 6 kunnen dat al, maar dat geldt niet voor alle apparaten. Met WiFi 6E-certificering moet duidelijker worden welke apparaten hiervoor ondersteuning hebben, zodra verbindingen op 6 GHz mogelijk worden.

Vrijgave 6 GHz

Met het uitbrengen van WiFi 6E loopt de Wi-Fi Alliance vooruit op het aanbieden van 6 GHz-verbindingen. Deze worden naar verwachting in de toekomst mogelijk als overheden dit deel van het spectrum vrijgeven. Het uitbreiden van het WiFi-spectrum naar 6 GHz zorgt ervoor dat er extra capaciteit vrijkomt. Ook zullen WiFi-verbindingen elkaar minder snel in de weg zitten door keuzemogelijkheid tussen 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz.

Certificeren

De Wi-Fi Alliance begon vorig jaar met het certificeren van WiFi 6-apparaten. De technologie werd voorheen 802.11ax genoemd, maar de Wi-Fi Alliance heeft zijn draadloze protocollen hernoemd. Hierbij verwijst WiFi 6 naar de zesde generatie. De eerste fabrikanten van 802.11ax-routers claimen een totale maximale theoretische bandbreedte van 11 Gbps, maar in de praktijk zal dit lager liggen.

Laat uw reactie achter

U moet ingelogd zijn om een post te plaatsen.

‹‹ Ga terug naar nieuwsoverzicht
'Unlocking the power of networks'