Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Freedom Internet vanaf januari 2021 actief op glasvezelnetwerk T-Mobile

18 sep 2020

Provider Freedom Internet is vanaf januari 2021 actief op het glasvezelnetwerk van T-Mobile. De provider breidt daarmee het bereik van haar gigabit diensten voor zowel consumenten als bedrijven verder uit.

Freedom Internet is een provider die is opgericht door oud-medewerkers van XS4All. Net als XS4ALL zet Freedom Internet zich in voor internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid.

Snel internet voor iedereen
T-Mobile is in juni 2019 met partner Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom van start gegaan met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag. Recentelijk is dit netwerk ook uitgerold in Eindhoven. Verdere uitbreidingsplannen worden binnenkort gepresenteerd. Met haar glasvezelnetwerk wil T-Mobile snel internet voor iedereen beschikbaar maken tegen een lage prijs.

De glasvezelnetwerken van T-Mobile zijn open; partijen kunnen hierop hun eigen diensten aanbieden. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “Wij zijn trots dat ook een partij als Freedom, dat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en de best mogelijke klantervaring staat, voor ons netwerk kiest. Dat zegt iets over onze kwaliteit.”

‘Beter concurreren en sneller groeien’
“T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren”, zegt Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom. “Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. We kopen alleen topkwaliteit hard- en software in en bieden hierdoor een van de veiligste netwerken.”

“BTG is buitengewoon verheugd dat T-Mobile deze geweldige deal heeft gesloten. Freedom Internet breidt dankzij deze samenwerking haar gigabit diensten voor onder meer bedrijven uit. Dit is goed nieuws voor de markt, Nederlandse bedrijven in het algemeen en de achterban van BTG”, zegt Petra Claessen, directeur BTG/TGG, in een reactie.

Gerelateerd nieuws