Masterclass ‘Open governance’ voor een slimme stad

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Digitalisering en technologisering zijn niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. En het heeft ook gevolgen voor de politiek. Welke gevolgen dat heeft voor het bestuurlijke proces en de besluitvorming, dat onderzoeken we samen met prof. dr. Albert Meijer (Universiteit Utrecht) in de online masterclass op woensdag 17 juni (16.30 – 17.30 uur). Hoe kunnen we door mens én techniek te combineren tot betere beleidsresultaten en meer open besluitvormingsprocessen? En hoe kan een model als ‘open governance’ daarbij helpen?

Future City Foundation organiseert deze online masterclass exclusief voor bestuurders en volksvertegenwoordigers van lokale, provinciale en landelijke overheden en waterschappen.

Open governance’ versus ‘open government’
‘Open governance’ pleit voor het besturen van de smart city door het creëren van nieuwe vormen van menselijke samenwerking door het gebruik van ICT om betere resultaten en meer open bestuursprocessen te verkrijgen. Het gaat dus niet over de techniek maar over de gevolgen voor het bestuurlijke proces en de besluitvorming.
De term ‘open governance’ moet niet verward worden met een ‘open government’ (openbaarheid van bestuur), waarbij het veel meer gaat over de toegang tot informatie en de organisatiestructuur van de overheidsinstelling.

Datum: woensdag 17 juni
Tijd: 16.30 – 17.30 uur
Uitgevoerd via: Webex
Voor wie: Bestuurders en volksvertegenwoordigers van lokale, provinciale en landelijke overheden en waterschappen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

Magazine

BTG in Business - Najaar 2020
Lees de allerlaatste editie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.