Expertsessie Platform Mobiel Misbruik – 21 mei 2019

BTG en partner PortingXS zijn gezamenlijk het Platform Mobiel Misbruik gestart. Op 5 februari is de eerste bijeenkomst van het platform waarbij alle betrokken stakeholders worden geïnformeerd over een mogelijk besluit voor een centrale oplossing die zorgt voor het centraal registreren en blokkeren van mobiele telefoons waar sprake is van misbruik en/of misdaad.

Doel: Samenwerken en registreren

Een samenwerking tussen partijen als de Telecom Operators, Nationale Politie, BKR en Marktplaats gekoppeld aan een database met IMEI-registraties van de consumenten, zou een goede bescherming kunnen bieden aan de Nederlandse burger. Bijkomend voordeel is dat de fraudecijfers en misdaadcijfers kunnen worden teruggedrongen.

Naast deze samenwerking pleit Platform Mobiel Misbruik voor een centrale database waar de consument eenvoudig zijn of haar toestel kan registeren als eigendom, wijzigen van status naar bijvoorbeeld ‘gestolen’, ‘verkocht’, ‘verloren’ en voorafgaand aan de aanschaf of inkoop van een tweedehands toestel de status van het toestel kan controleren.

Het Platform Mobiel Misbruik brengt de betrokken partijen bijeen die betrokken zijn bij IMEI registratie, IMEI Blacklisting of IMEI Blokkade. Deze bijeenkomst is dan ook specifiek voor deze doelgroep. Heb je interesse om te komen op 21 mei, meld je dan aan via het Verenigingsbureau, officemanager@btg.org

 

Datum(s) en tijden
21 mei 2019
16:00 - 19:00

Locatie
PortingXS – gebouw Haagse Zwaan

Voeg toe aan je agenda

Kaart niet beschikbaar
'Toekomstperspectief door verbinding, groei, verbreding en verdieping'