Kennistraining Mobiele Breedband Communicatie Technologie 5G

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De expert groep KMBG, kritisch mobiele breedband gebruikers, van BTG organiseert een 2 tal unieke kennis trainingssessies, waarin de deelnemers meegenomen worden in de mobiele breedband technologie 4G en 5G. De mobiele breedband communicatie netwerken van vandaag de dag zijn gebouwd met LTE (4G) technologie. 5G doet sinds kort zijn intrede in Nederland als nieuwe generatie mobiele netwerken. Deze technologie is wereldwijd gestandaardiseerd door de 3GPP organisatie.

De eerste trainingssessie is een gecombineerde training van 4G basiskennis en 4G Mission Critical. Je krijgt kennis van de opbouw van LTE mobiele netwerken; van core netwerk en radio netwerk; de verschillende netwerk componenten en hun betreffende functies en de terminologie. Met 4G Mission Critical doe je kennis op van specifieke functionaliteiten zoals Mission Critical Push To Talk, Mission Critical Video en Mission Critical Data. Ook zal worden ingegaan op o.a. prioritering en toegang mechanismen binnen LTE.

De 5G training gaat in op de nieuwe technologie, de mogelijkheden en toepassingsgebieden, het “next generation” core netwerk, 5G “new radio”, “network slicing”, “edge computing”, 5G security  en de verschillen van 5G ten opzichte van 4G.

Voor deelname aan de 4G training is algemene telecom achtergrond kennis gewenst. Voor een effectieve deelname aan de 5G training is de basiskennis van 4G gewenst.

De trainingen worden op de volgende data gehouden:

  • 4G en 4G Mission Critical training op 21 september van 14.00 – 17.00 uur (herhaling van de training in 2019)
  • 5 G training op 27 oktober en 29 oktober van 9.30 tot 16.00 uur

Om de training effectief te laten zijn en voldoende ruimte te bieden voor interactie is er een maximum van 10 deelnemers per sessie.

De locatie waar de trainingen gegeven worden is het BTG/TGG kantoor Woerden. Deelname aan de trainingen is gratis voor leden van BTG. Niet-leden kunnen deelnemen voor een bedrag van € 250,00 per training.

Aanmelden:

Ja, ik doe mee aan de 5G training op 29 oktober

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

Magazine

BTG in Business - Najaar 2020
Lees de allerlaatste editie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.