Consultatie Standaard Indoordekking (passieve DAS)

Consultatie Standaard Indoordekking (passieve DAS)

BTG start een consultatie van de standaard voor multi-operator indoordekking (passieve DAS). Hierbij verzoekt zij de markt om haar visie te geven op de inhoud van het document "Dutch operators Indoor Technical Specification (DITS)". Op 28 augustus a.s. is er een speciale informatiebijeenkomst over de inhoud van de standaard en het consultatieproces.

De standaard is in de afgelopen jaren tot stand gekomen in gezamenlijk overleg tussen BTG en de operators KPN, T-Mobile/Tele2, Vodafone, in afstemming met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ACM. Het hele proces heeft onder auspiciën gestaan van een mededingingsadvocaat. Het document omvat gestandaardiseerde technische specificaties voor passieve indoor netwerken in een multi-operator omgeving. BTG heeft het voornemen om samen met de MNO’s, de Solution Partners en de gebruikers een soortgelijke standaard te ontwikkelen voor de actieve systemen.

Als u voornemens bent om aan de consultatie deel te nemen dan kunt u het inschrijformulier vdef invullen en per e-mail verzenden aan Arianne Rutgers, waarna u de leidraad met haar bijlagen en formulieren per email krijgt toegestuurd. BTG organiseert op woensdag 28 augustus een informatie bijeenkomst over de inhoud van de standaard en het consultatieproces. Inschrijving voor deelname aan de consultatie is mogelijk tot uiterlijk 2 september 2019.

'BTG inspireert en innoveert'